Oppsummering treningskamper så langt i 2017

Bjørgan har foran årets sesong hatt få treningskamper, dette for å sørge for at vi er skikkelig spillesugne når serien starter, samt å begrense reisebelastningen før sesongen starter.

Tidligere sesonger har Bjørgan hatt mange treningskamper i sesongoppkjøringen, mens vi i år har valgt å holde antallet nede på et minimum. Dette for å sørge for at vi er skikkelig spillesugne og kamplystne når sesongen starter, samt at vi prøver å holde reisebelastningen nede før sesongen sparkes i gang. Det er ingen hemmelighet at vi i Bjørgan har en del reising i forbindelse med seriekampene, siden spillerne bor såpass spredt.

Vi har i oppkjøringen til årets sesong hatt to treninger i uka for de i Trondheim, mens de som bor å Fosen har hatt en trening i uka i Osen og muligheter for å trene med Åfjord to ganger i uka. Et treningstilbud som ligger på et minimum for at man skal være klar til 90 minutter seniorfotball når sesongen starter, men det er også vanskelig å få til mer enn dette. Vi føler at vi har lyktes helt greit med treningsopplegget, og skal også sy sammen et treningsopplegg som passer til terminlisten når sesongen sparkes i gang.

Årets første treningskamp ble spilt i Abrahallen 9. februar mot divisjonskollega Jonsvatnet. En vedig god kamp fra vår side endte med seier 3-1, målene ble scoret av en meget god Nils Jøran Strøm og to av Tor Espen Gjermstad. En solid kamp fra vår side, og alle involverte leverte en god kamp.

Så gikk det litt over en måned før vi takket ja til en kamp, denne gang borte mot talentfabrikken KIL/Hemne på litt kort varsel. Det førte til at vi måtte låne med oss tre spillere fra KIL/Hemne 3 for å få nok folk, vi krevde ikke at noen skulle ta turen helt fra Fosen for å spille denne kampen. Samitidig manglet vi nøkkelspillere som Niko Ristola, Stein-Are Strand, Nils Jøran Strøm og Chris Høvik.

KIL/Hemne, som de siste sesonger har vært et topplag i 3.divisjon, spiller i år i 4.divisjon etter det nye divisjonssystemet kom på plass. De er regnet som en av opprykksfavorittene, og det fikk vi kjenne litt på. De første 20 minuttene av kampen spilte vi god fotball, hadde ballen mest, men KIL/Hemne kontret oss i senk og ledet 4-0 tidlig. 6-0 til pause var i overkant, men vi brettet opp ermene og leverte en god andreomgang, og scoret også to selv etter pause, KIL/Hemne scoret også to, så sluttresultatet ble 8-2, et litt skjevt bilde av kampen, men uansett lærerikt. Tor Espen Gjermstad scoret et vanvittig mål på slutten av kampen, et hardt skudd helt oppe i krysset fra 20 meter. Gjestespiller Håvard Meek scoret vårt andre mål etter en heading på et frispark.

Siste treningskamp ble spilt lørdag 1.april mot Lånke, et lag vi tapte mot i begge kamper i fjor. Etter en litt kronglete start tok vi tak i kampen, og spesielt gode dødballer fra Stein-Are Strand og Joakim Henriksen gjorde at vi skapte mange gode muligheter. 1-0 kommer på corner, Tor Espen Gjermstad stupheader inn en corner fra Stein-Are. 2-0 kommer også på corner, David Monkan header inn nok en corner fra Stein-Are. Vi får også 3-0 før pause, en flott kontring der Jan Olav Utland sender David i bakrom, han finner Tor Espen i feltet som iskaldt setter inn 3-0. Etter pause slipper vi oss litt ned, og Lånke skaper mest. De reduserer til 3-1, før Joakim Iversen Rønning serverer et flott innlegg til David som setter ballen i mål på hel volley til 4-1. Joakim scorer like etterpå selv, men etter å først ha blåst mål annulerer dommeren for offside. Lånke reduserer også til 4-2 før kampen er over, men seieren var aldri truet. Nok en solid kamp mot en divisjonskollega vi slet med i 2016, det tar vi som et godt tegn.

Nå ser vi fram til en påske med mye egentrening, så er vi klare når sesongen sparkes i gang uka etter påske. Vi håper på en god sesong for både a og b-lag!

©2018 Spoortz AS (tidligere 123klubb) leverer totalverktøy for effektiv klubbdrift