Sterk seier mot Ørland i serieåpninga

Søndag startet a-laget serien på best tenkelig måte med en sterk seier borte mot Ørland. Lars Helmer Volden ble dagens mann med sine to scoringer.

Søndag møtte Bjørgan Ørland for første gang i seriesammenheng siden opprykkssesongen til 3.divisjon i 2003. Bjørgan fra lille Bessaker har altså vært en eller to divisjoner høyere enn Ørland de siste fjorten sesongene, noe som er helt unaturlig ut fra geografi, befolkning, fasiliteter osv. Bjørgan, som ble best på Fosen i 2016, viste seg også som det sterkeste laget på Brekstad denne søndagen, og i en kamp som ble preget av sterk vind vant Bjørgan fortjent 2-0.

Ørland hadde medvind i første omgang, men iherdig jobbing fra alle mann og en god defensiv struktur gjør at Ørland kom til få farligheter foran Bjørgan sitt mål. I vanskelig motvind skapte vi et par store sjanser, og Lars Helmer Volden hadde den største på en heading på en godt slått corner fra Ola Lieng. Ørlands gode og lange keeper gjorde en skikkelig klasseredning og sørget for at det sto 0-0 til pause.

Vi startet andre omgang på best mulig vis, og etter kun tre minutter presset Tor Espen Gjermstad frem en corner. En god Ola Lieng slår nok en god corner som blir klarert ut til Jan Olav Utland, han fyrer av fra 30 meter og Lars Helmer styrer inn 1-0. Etter dette bølget det litt frem og tilbake, og det vistes på begge lag at det var første seriekamp. Vil tro begge får mer ro i spillet etter at det er spilt noen kamper.

Bjørgan har overtaket omgangen gjennom, mye pga vind, men også pga meget godt forsvarspill. Midtveis i omgangen presser vi frem nok en corner som Ola slår presist inn, og etter en duell i feltet setter Lars Helmer sitt andre for dagen. Selv om Ørland prøver å løfte spillet sitt mot slutten, stopper vi det som kommer, og er nærmere 3-0 enn de er på å få en redusering. Det ender da 2-0, en sterk borteseier vi er veldig fornøyd med. Neste kamp er lørdag 29.april mot Kolstad 2 hjemme på Bessaker - da må vi opp enda ett nivå for å få med oss poeng også fra den kampen. Vi gleder oss!

Laget mot Ørland:

Nils Håkon - Allan (David fra 78.min,) Odin, Knut Johan, Andreas - Joakim (Jan Olav fra 45.min,) Chris, Ola - Nils Jøran, Lars Helmer(c) (Ronny fra 80.min,) Tor Espen (Niko fra 75.min)

Mål: Lars Helmer (Jan Olav,) 48.min, Lars Helmer (Ola,) 68.min.

Ingen gule kort,

Stjernebørsen:

*** Lars Helmer Volden

** Andreas Rødøy

*  Knut Johan Monkan

 

Terminliste og tabell finner du her.

 

Les hva Fosna-Folket skriver om kampen her (krever pluss-abonnment)

 

 

©2018 Spoortz AS (tidligere 123klubb) leverer totalverktøy for effektiv klubbdrift