Seier borte mot Hegra i serieåpninga

A-laget med tre poeng i serieåpninga, en kamp som ble mye mer spennende enn den burde blitt.

Skrevet av Andreas Rødøy:

Et knapt døgn etter at B-laget tok tre poeng i serieåpninga si, var det søndag ettermiddag klart for A-lagets mulighet til å gjenskape bragden. Bortekamp også denne gangen, mot Hegra – et nytt bekjentskap for Bjørgan. Hegra spilte også i fjor i 5. divisjon, men i motsetning til Bjørgan var stjørdalslaget på nedre del av tabellen i avdelinga si. En kan nok ikke si at hjemmelaget bygde noen festning på flotte Hegra Sparebank Arena i 2017, med fire seire av ni mulige på eget gras, men brorparten av poengene sine henta de altså der.
 
Grønntrøyene fra Bessaker kunne ikke vente seg noen enkel oppgave i et herlig vårvær og ei flott kampramme i grillosen ved Stjørdalselvas bredd. Spillende trener, David, påpekte i garderoben før kampen at det var deilig å ikke vite noe om motstanderen på forhånd, annet enn hva dommerkortet fortalte; at snittalderen hos Bjørgans startellever var omkring ti år høyere enn den i Hegra-troppen. Dermed var fokuset i forberedelsene kun på eget lag. B-lagets suksess med brødrepar på stopperplass ble her tatt med til A-laget, og brødrene Monkan ble satt til å lede forsvaret i en ellers velkjent 4-3-3-formasjon. Andreas og Niko på backene, Joakim og Chris med Stein-Are i den dype rollen bak seg på midten, samt Tor Espen og Muhamad på vingene, utgjorde sammen med nybakt pappa og spiss Ola resten av de startelleveren.
 
Kampen starta med et visst press av gjestene, og den første store sjansen er det Bjørgan som får. En våryr Tor Espen slår et innlegg som finner Mohammad foran mål, men avslutninga hans fra kort hold går over tverrliggeren. I motsatt ende er det nære at Hegra blir forært et mål idet keeper og forsvar ikke blir helt enige, men farligheten avverges. Hjemmelaget får riktignok blod på tann og følger opp med en cornerbonaza, men våre gutter i grønt rir stormen av og får til slutt klarert på skikkelig vis. Bjørgan har likevel et lite overtak på vertene i førsteomgangen, og etter halvtimen spilt får gjestene betalt. Joakim sender en ball fra venstresida inn til bakre stolpe der Chris legger til rette for Tor Espen, som etter hvert får stokka beina og setter inn 0-1 med høyrelabben fra kloss hold. David får så en lignende mulighet som den Mohammad hadde i begynnelsen, men også yngste blad Monkan blåser den over mål på typisk stoppervis. Ellers slår både Joakim og Stein-Are flere gode cornere og frispark, men ingenting resulterer i tellende resultat og dermed går lagene til pause med 0-1 på resultattavla.
 
Andre omgang fortsatte der den første slapp: Med Bjørgan-press. Det gir resultat, for det skal ikke gå mer enn et par minutter før Tor Espen nok engang er våken og lobber inn 0-2 med venstrefoten fra hjørnet av 16-meteren. Bjørgan kommer etter hvert også til flere gode muligheter, spesielt etter cornere. Både spillet og sola varmer de tilreisende det første kvarteret, men så blir det brått mørkt sett med Bjørgan-øyne. Etter 60 minutter kommer Hegra gjennom på en sjelden visitt og får redusert til 1-2, og kun et par minutter seinere er de på ny farlig frampå. Denne gangen skal Bjørgan riktignok rydde opp, men Nikos demping tilbake til keeper går forbi en utrusende Nils Håkon, og utligninga er dermed et faktum. Ny, unødvendig spenning i kampen, og humøret deretter. Dommeren presiserte før kampen at lista ville bli lagt høgt i kampen, spontan frustrasjon ville bli godtatt, men sutring ville ikke bli akseptert. Klar beskjed fra dommertrioen, som lagene etterlevde ganske godt helt fram til 2-2, men den nye kampnerven gjorde at begge lag derfra og ut ble noe mer breikjefta. En og annen ettersleng kunne også observeres, og det var tydelig at Hegra med tro på tre poeng hadde rysta Bjørgan ganske kraftig.
 
Anført av en revansjesugen finne var det likevel Bjørgan som skulle skåre det neste målet. Gode dødballer er allerede nevnt, og fem minutter etter sjølmålet sitt setter Niko inn 2-3 i riktig ende etter hjørnespark fra Joakim. Gleden blir imidlertid kortvarig, for det går ikke lang tid før Hegra tildeles straffespark. I tumultene innafor 16-meteren etter et frispark velger dommeren altså å peke på straffemerket, til Bjørgan-spillernes store fortvilelse, ettersom andre situasjoner i feltet like gjerne kunne gitt frispark andre veien. Men fortvilelsen skal fort gå over i lettelse, for straffen blir blåst til himmels og bortelaget er fortsatt i føringa. Resten av omgangen er full av tenning, noe som gir utslag i at en god kampleder ser seg nødt til å dele ut tre gule kort; ett til vertene og to til gjestene (Tor Espen og Joakim). Bjørgan gjør et par bytter på slutten og får inn friske bein i Eirik, Christoffer og Morten, som alle skaper uro i angrep og hjelper laget sitt til tre poeng i en sterk borteseier. Den gir god motivasjon for to nye bortekamper mot Selbu og NTNUI2 de neste helgene, før Åfjord skal gjeste Bessaker i årets første hjemmekamp 12. mai.
 
Laget mot Hegra: Nils H - Niko, David, Knut J, Andreas - Chris (C,) Stein-Are, Joakim - Mohammad, Ola, Tor Espen. 
Innbyttere: Christoffer, Eirik A og Morten.
 
Mål: Tor Espen (Chris,) Tor Espen og Niko (Joakim)
 
Gule kort: Joakim og Tor Espen
 
Stjernebørs:
*** Tor Espen
**  Andreas
*   David
 
©2018 Spoortz AS (tidligere 123klubb) leverer totalverktøy for effektiv klubbdrift