Knepent tap mot Nationalkameratene

Bjøran2/Osen/Steinsdalen tok ledelsen borte mot et godt National-lag, men hjemmelaget snudde kampen mot slutten. Dermed kom årets første tap for senior denne sesongen.

Skrevet av Andreas Rødøy:
 
Arbeidernes internasjonale kampdag 1. mai, en kampdag også for Bjørgan 2/Steinsdalen/Osen. På Hallset kunstgress venta Nationalkameratene på motsatt banehalvdel, et lag som åpna sesongen med to strake 2-1-seire. Kledd i rødt, hvitt og blått greide de i sin tredje kamp å gjenskape den prestasjonen, sjøl om gjestene fra havgapet var nære på å ta poeng denne flaggdagen.
 
Kampen åpna rolig, og noe forrykende tempo ble det heller aldri på ei hard kunstgressmatte. Nationalkameratene hadde et visst overtak spillemessig fra starten av, uten å komme til noen skikkelige sjanser. Dette mye takket være et godt kollektivt press av gjestene, godt dirigert av kaptein Svein Ole på midten, samt Allan, som er på en etterlengta fritur og tok sjefsrollen på stopperplass idag. Noe spill fikk også Bjørgan 2/Steinsdalen/Osen til, og flere ganger måtte National ty til ulovlige midler for å stoppe grønnkledde spillere. I et av tilfellene ble det gitt frispark nesten på midtstreken, og dette la David i tverrligger (!) før hjemmelaget fikk rydda opp. Nære på å score på var også Allan, men frisparket hans fra egen banehalvdel gikk dessverre akkurat utafor. Til pause gikk lagene målløse i garderoben.
 
Målløse skulle ikke vertskapet være lenge i andreomgang, for da så dommeren seg tidlig lei av gjentatt syting fra et par av hjemmelagets spillere, og en av dem gav seg ikke før han fikk se det gule kortet. Kvasse i målføret og også et hakk kvassere i banespillet, noe på grunn av at bortelaget måtte avslutte kampen i motvind. Likevel var det laget fra Fosen som skulle få første tellende mål. Et frispark ute til høyre ble slått inn foran mål, og etter litt klabb og babb inne i femmeteren gikk ballen til slutt over streken. Sistemann borti den var Kristian Aune Næss, som kom inn som spiss i pausen. Omtrent halvveis i omgangen var altså bortelaget i føringa, men ledelsen varte ikke lenge. Kort tid etter 0-1 fikk National en corner, og også i dette tilfellet ble det klabb og babb i feltet. Det endte med at en av kameratene fra kloss hold satte en tunnel på en knestående midtstopper Andreas; en nær sagt umulig prestasjon, men mulig likevel. Tunellen endte i nota, 1-1 og blod på tann for vertene. Etter omkring 80 minutter spilt var laget i Norges farger på farten igjen, og fra hjørnet av 16-meteren fikk en National-spiller god treff på avslutninga si. Den snek seg i mål helt nede ved stolperota og Nationalkameratene jubla som om de hadde vunnet cupfinalen. Bjørgan 2/Steinsdalen/Osen kom seg ikke til noen store sjanser for utligning i sluttminuttene, og dermed endte kampen 2-1 til hjemmelaget.
 
Sjøl om det ikke ble poeng på samarbeidslaget, var det en greit gjennomført kamp denne ettermiddagen. Laget sto godt opp i mot det som nå er serielederen, og to mål i imot til tross; defensivt var det mye bra å ta med videre. En sjeldent stor tropp var dessuten samla i bortegarderoben, noe som også lover bra for resten av sesongen. Fortsetter det slik med samme gode humør, der man merker seg null gule kort mot Nationals tre, vil det bli nye artige kamper med nordfosningene framover. Avslutningsvis må en nykommer nevnes: Ole-Jonny Kalværet fikk sin debut i den grønne trøya og gjennomførte med stil på høyrebacken de siste 25 minuttene av kampen.
 
Neste kamp for Bjørgan 2/Steinsdalen/Osen går på hjemmebane, Kristi himmelfartsdag 10. mai klokka 16:00. Om baneforholdene tillater det, blir kampen spilt på Furuly stadion i Osen.
 
Troppen: Nils Håkon, Sigmund, Allan, Andreas, Kjell-Arne, Morten, David, Svein-Ole, Sabri, Eirik A, Christoffer, Kristian, Robert, Ole -Jonny og Roar.

Mål: Kristian (Svein-Ole)

Stjernebørs:
*** Allan
** Andreas
* Kjell Arne
©2018 Spoortz AS (tidligere 123klubb) leverer totalverktøy for effektiv klubbdrift