Bjørgan med sitt andre strake seier da de slo Malvik lørdag 22 september

Referat skrevet av Allan Hanssen

Bjørgan – Malvik
Så var dagen kommet, dagen for årets nest siste fotballfest på Bessaker. Motstander for dagen var Malvik, et lag vi hadde en svært tett og jevn kamp mot i vår, som vi klarte å bikke i vår favør på en dødball. Vi var derfor fullstendig klar over hva vi møtte, og at dette ville bli en svært tett batalje med mange dødballer og tøffe dueller. Slik ble det da også så absolutt, men denne gangen møtte guttene i grønt virkelig opp på jobb når dommeren blåste i fløyta og tok tak i kampen fra start. Stemningen var satt etter ett minutt, da Angelltrøas Dimitar Berbatov, Eirik Aune, går knallhardt inn i Malvikas keeper og pådrar seg et noe strengt gult kort. I en førsteomgang i medvind vant de grønnkledde alt av dueller, noe som åpenbart frustrerte Malvik som lagde flere og flere frispark, som igjen gjorde at vi stadig fikk flytte opp mange mann i området rundt deres mål. 

Så selv om man skulle tro at målene kom på dødball, så var det første derimot et angrep rett ut av læreboka, så vakkert at man nesten kan få en tåre i øyekroken av å tenke tilbake på det. Maestro David Monkan starter angrepet med en pasning som finner Lars Jørgen Sundet, som deretter trer den ut til Lektor Lieng på kanten, han kjører karusell med backen deres før han hamrer ballen inn i feltet, der unge lovende Sundet har kommet akkurat tidsnok, og sklir ballen vakkert i lengste hjørne, utagbart for motstanders keeper. Dette må ha varmet selv de mest forfrosne tilskuerne på et høstpreget Bessaker. Når man først er inne på det meteorologiske må det nevnes at været på Bessaker dog var bedre enn de fleste andre steder i fylket denne dagen. 

Videre inn mot pause er kampen en eneste lang duell, der det stort sett ender med at Bjørgan får frispark, og får flyttet mange spillere inn i boksen til Malvik, og skaper flere gode sjanser til å doble ledelsen. Malvik kommer til et par småfarligheter mot slutten av omgangen, men en stødig og rutinert Dani har full kontroll på det lille som kommer. Omgangen ebber ut med 1-0 til Bjørgan, noe som må sies å være fortjent. 

Etter pause er kampbildet som i første omgang, men motvind gjør det litt verre å få til gode dødballer. Sjansene uteblir imidlertid ikke, og det må sies å være et lite under at det ikke blir 2-0 tidligere. Men sånn vil det seg altså ikke, og derfor er det så godt å ha målfarlige herremenn på benken. Odin Harsvik har fått hjelp av værgudene til å få litt tidlig fri denne dagen, så han blir kastet inn for å gi ekstra styrke på dødball. Til slutt får vi nok en corner, Lars Jørgen svinger den inn, og på første stolpe stiger han frem, som om han ikke har gjort annet hele livet, forlenger ballen over keeper til 2-0. Stemningen står i taket, Odin har doblet ledelsen, fullt fortjent! 

Videre forandrer kampen karakter, Malvik tar initiativet, men Bjørgan forsvarer seg godt. Et skudd i tverrligger og et par andre sjanser kommer i løpet av ganske kort tid, og det hele kulminerer med et frispark til Malvik fra 20 meter. Et skikkelig strømpetreff går via en Bjørgan-spiller, og triller i hjørnet bak en utspilt Dani, som til slutt måtte kapitulere. Derifra og ut prøver Malvik med en sluttspurt, men Bjørgan står opp og tar krigen, og kampen ebber ut med en nydelig 2-1-seier, vår andre for året mot Malvik. Jubelscenene som utspiller seg etter kampen sier alt om hvor godt dette smakte, en skikkelig slitekamp mot en motstander vi liker veldig godt å slå!

Nå gjenstår kun en kamp på hjemmebane for året, den kommer allerede lørdag 29. September mot Leksvik, et lag som har alt å spille for. En ting er sikkert, de får INGENTING gratis i fjæra på Bessaker, dette er fotball og ikke veldedighet! Møt opp og støtt gutta i grønt på hjemmebane en siste gang i år!

©2018 Spoortz AS (tidligere 123klubb) leverer totalverktøy for effektiv klubbdrift