Sterkt bortepoeng mot Selbu

I vår andre av tre bortekamper på rad for a-laget ble det poengdeling borte mot Selbu. En tøff kamp der det så veldig lyst ut etter en halvtime, men vertene kom kraftig tilbake.

Skrevet av Andreas Rødøy:

Ny bortekamp for UIF Bjørgan den siste lørdagen i april, turen denne gangen gikk til Selbu. På tur oppover var det fire årstider, men vel på plass ved stadion er det stabile sommertendenser i festivalbygda. Når det kommer til kampen, så var ikke den like stabil som vårvarmen på Selbu kunstgress.

Bjørgan gjorde ikke store endringer fra forrige kamp mot Hegra. Eneste bytte er at Mohamad går ut, og laksebaron Odin trer inn i startoppstillinga; stopperplass på ham, så David flytter fram på midten sammen med Stein-Are og Chris. Tor Espen og Joakim på vingene, og Ola i spissrollen.

Selbu får de første store sjansene i kampen og er spesielt farlig på noen cornere, men Bjørgan er med på notene mot et duellsterkt hjemmelag. Og der ballen slipper forbi forsvaret, er keeper Nils Håkon våken og får avverga mulighetene. Som forrige gang skal også det gjestende laget være god på cornere, samt score det første målet, så det er Tor Espen som header Bjørgan i ledelsen etter en så og si ferdigscora dødball fra Stein-Are, som gjennom hele kampen står fram med både presise dødballer og bunnsolid arbeidsmoral. Nevnte Tor Espen følger også opp sin gode form fra Hegra-kampen, og setter ikke lenge etterpå 0-2. Han vinner ballen på 25 meter, avanserer litt og setter ballen utagbart til side for hjemmelagets keeper. Da har ikke klokka engang passert 20 minutter.

Førsteomgangen er bortelagets, og grønntrøyene får et nytt mål rundt halvtimen spilt. I sin 319. kamp er ikke David snauere enn at han setter sitt 214. mål. Dette skjer etter godt kollektivt press, som ender i at David vinner ballen fra en midtbanespiller hos Selbu før han fra 30 meter avslutter og ser ballen gå forbi hjemmekeeperen nok engang.

Det ser lyst ut for de fleste lag som leder med tre mål, men etter 35 minutter reduserer Selbu til 1-3. Et skudd fra distanse slipper forbi en uheldig Nils Håkon, og håpet tennes hos hjemmelaget som etter 0-0 mot Malvik i første runde kan gå til pause med sitt første tellende mål for sesongen. Målet varma også publikum som møtte opp i godt monn og skapte god stemning for begge lags spillere.

Over i andre omgang står det ikke 1-3 på tavla lenger enn et par minutter, for da kopierer Selbu sitt første mål, dessverre for Bjørgan. Et langskudd finner veien forbi hanskene til Nils Håkon. 2-3 og full spenning i kampen. Selbu får virkelig tro på poeng, mens gjestene ikke er like godt med i duellspillet lenger. Følgelig er det hjemmelaget som fører kampen, og etter rundt 65 minutter kommer utligninga deres. På halv volley får en Selbu-spiller til ei avslutning som er godt plassert oppunder tverrliggeren bak Nils Håkon. 0-3 har blitt til 3-3, og lagene er like langt.

I stedet for at lufta går ut av Bjørgan-ballongen med utligninga, er det heller de som samler seg og tar litt mer tak igjen. Det resulterer i noen nye gode målsjanser for Bjørgan, hvor blant andre Niko og Eirik med litt mer hell kunne skåra Bjørgans fjerde mål i kampen. Nære på er det like fullt for Slebu, og nærmest er de nok idet de kontrer og kommer to mot to helt på slutten. David, som etter en skade på Knut Johan i førsteomgang overtar stopperrollen, setter inn ei takling på Selbu-angriperen sin. Taklinga er noe risikabel; den ender uten at Monkan jr. vinner ballen, men angriperen går i bakken utafor 16-meteren. Etter dommerens vurdering blir hjemmelaget fratatt en åpenbar skåringsmulighet og han trekker dermed opp det røde kortet fra baklomma. Bjørgan må avslutte med 10 mann på banen, men disse står opp mot et krigersk Selbu kampen ut.

Ingen flere mål i kampen og poengdeling. Med nøytrale øyne kan det nok sees på som et rettferdig resultat utfra spill og sjanser, men det er uavgjort med bismak etter å ha leda med tre mål. Tross det; Bjørgan står ubeseira etter to kamper på bortebane i 2018. Som tidligere nevnt måtte Knut Johan gå av banen i førsteomgang med sterke smerter i en lyske etter en tøff duell, så han er noe usikker foran neste kamp. Den går også på bortebane, nærmere bestemt på Lade 4 kunstgress lørdag 5. mai kl 14.00.

NB! David spilte sin kamp nr 319 for Bjørgan, og klatret med de tforbi Arve Monkan og opp på en andreplass på adelskalenderen til UIF Bjørgan. Oppdatert adelskalender etter sesongen 2017 ligger under fanen senior på øverst på hjemmesiden.

Laget: Nils Håkon - Niko, Odin, Knut J, Andreas - David, Stein-Are - Joakim, Chris, Tor Espen - Ola.

Innbyttere: Mohammad, Eirik A.

Mål: Tor Espen (Stein-Are,) Tor Espen, David

Gule kort: Niko og Ola

Rødt kort: David

Stjernebørs:

*** Stein-Are

** Tor Espen

*  Chris

 

©2018 Spoortz AS (tidligere 123klubb) leverer totalverktøy for effektiv klubbdrift